Primjena PREMI-RESP respiratornih maski

Zagađenje zraka obuhvata prisutnost u zraku jedne ili više tvari kao što su aerosoli (prašine, dimovi, magle), plinovi i pare, u takvim koncentracijama da mogu naštetiti životu i zdravlju ljudi.

Iako problem zagađenja zraka i negativnih uticaja tih zagađenja na čovjeka postoji nekoliko stoljeća, nije se pridavala posebna pažnja, sve dok katastrofalna zagađenja nisu istaknula to pitanje kao jedan od važnih problema današnjice.

Stručnjaci smatraju da su glavni izvor zagađenja kućna ložišta i saobraćaj, a svake godine tokom zime građani Bosne i Hercegovine opet imaju opasan, zagađen zrak. Ipak, treba dodati da je zagađenje zraka problem na globalnom nivou.

Oko 90% stanovnika evropskih gradova izloženo je zagađenim tvarima u koncentracijama iznad razina kvalitete zraka koje se smatraju štetnima po zdravlje. Na primjer, procjenjuje se da sitne lebdeće čestice (PM2.5) u zraku skraćuju očekivano trajanje života za više od osam mjeseci, a u nekim slučajevima može završiti sa ozbiljnim posljedicama za disajne organe.

Kako bi na bilo koji način smanjili katastrofalne posljedice po vlastito zdravlje, maske iz naše ponude su tu da vam pomognu.

PREMI-RESP kolekcija zaštitnih maski dizajnirana je za zaštitu disajnih organa od udisanja opasnih čestica, dima i aerosola. Jednostavan i funkcionalan dizajn, sa ili bez ventila za izdisanje. Maske bez ventila filtriraju udisani i izdisani zrak i zato osiguravaju i samozaštitu i vanjsku zaštitu. Izrađene su od visoko kvalitetnih materijala i BFE99+ filtera visokih performansi filtriranja.

Primjena PREMI-RESP respiratornih maski se ogleda u obradi drveta, građevinarstvu i sličnoj industriji, poslovima zavarivanja i topljenja metala, mašinskoj obradi metala, higijeni i čišćenju površina, poljoprivredi, medicini, rudarstvu itd.

PREMI-RESP zaštitne maske štite od mogućih rizika kao što su prašina, čestice boje i metala, dim, bakterije, virusi i slično.

PREMI-RESP kolekcija zaštitnih maski se sastoji od FFP1, FFP2 i FFP3 za različite nivoe filtriranja toksičnih materija. PREMI-RESP kolekcija zaštitnih maski je dizajnirana za profesionalnu svakodnevnu upotrebu u industriji i u najtežim uslovima. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala i filter platna, te predstavljaju optimalan izbor bilo da je upotreba u industriji, zaštita u pandemiji ili zbog nezdravog zraka koji svakodnevno udišemo.

Masku ćete staviti tako da vam prekrije nos i bradu, prebacite vrpce preko glave; jednu vrpcu postavite ispod ušiju, drugu iznad ušiju. Čvrsto pritisnite metalni ili plastični dio na vrhu maske tako da maska što bolje prione uz lice. Ukoliko maska nije postavljena od korijena nosa do ispod brade, neće vam pružiti adekvatnu zaštitu.

Maske iz naše ponude, osim kod nas, možete kupiti i u svim DM poslovnicama širom BiH.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *