Export-Import Kuna Visoko učestvovala na Međunarodnom sajmu za sigurnost, zaštitu zdravlja i zaštitu na radu A+A 2021

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa švicarskim programom za promociju uvoza SIPPO, po prvi put organizovala je zajednički nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu za sigurnost, zaštitu zdravlja i zaštitu na radu A+A 2021, koji se održao u periodu od 26-29.10.2021. u Dusseldorfu, Njemačka.

A+A je najveći i najznačajniji međunarodni sajam na svijetu kada je u pitanju sigurnost i zaštita na radu, a održava se svake dvije godine.

Ove godine na sajmu je učestvovalo 1.249 izlagača iz 56 zemalja, među kojima i pet bosanskohercegovačkih kompanija.Među bh. kompanijama nalazi se i naša kompanija Export-Import Kuna Visoko.

Međunarodni sajam A+A se za našu kompaniju pokazao izrazito uspješnim, gdje smo ostvarili preko 70 novih kontakata od kojih smo već sa tri sklopili posao.

Pandemija koronavirusa koja je zadesila cijeli svijet, probudila je svijest ljudi o bitnosti zdravlja i zaštite ljudi, tako da se sajam pokazao uspješnim u promovisanju proizvoda, pronalasku rješenja i bitnosti zaštitne opreme na radnom mjestu.Internacionalne kompanije kao što su Würth – koja se bavi prodajom širokog asortimana proizvoda primjenjivih u velikom broju tehničkih djelatnosti, te Portwest – koji je globalni proizvođač i distributer radne i zaštitne odjeće pokazali su interes za slobodnim lokalnim kapacitetima, ali i interesovanje za saradnju što smatramo velikim uspjehom.

Između ostalog „Safety First- as important as ever“ moto je ovogodišnjeg Međunardnog sajma.Moramo istaći da će naša kompanija i u narednom periodu težiti ka ostvarenju ispunjenja ciljeva kupaca, te ćemo na najbolji mogući način predstaviti svoj rad. Sigurni u svoj rad doprinijeti ćemo kako na domaćem tako i na međunardnom tržištu.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *